Άνοιξε το Κολυμβητήριο Δράμας – «Ψέματα τα περί ανασφάλιστης εργασίας» λένε τα στελέχη του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας – Ερωτήματα για την καθυστέρηση απάντησης του ΚΟΔ

Το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου Δράμας ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στελέχη του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας.

Αφού τόνισαν ότι το κολυμβητήριο θα συνεχίσει την λειτουργία του με ασφάλεια ανέφεραν πως οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών πραγματοποιήθηκαν νομίμως και πως τα περί ανασφάλιστης εργασίας αναπαράχθηκαν χωρίς επιβεβαίωση, λανθασμένα.....



Μάλιστα ζήτησαν από τους πολιτικούς φορείς της Δράμας να είναι αρωγοί στην προσπάθεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου και να μην είναι το κολυμβητήριο σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Την συνέντευξη παραχώρησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρασαββίδης Σταύρος, ο γραμματέας Τοπχαναλής Βαγγέλης και ο έφορος Μπανιώτης Χρήστος.

«Την δεύτερη εβδομάδα ξεκίνησαν οι εργασίες με βάση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ο ΚΟΔ είναι καθόλα νόμιμος σύλλογος έχοντας στο ενεργητικό του 10 καθ όλα ασφαλισμένους υπαλλήλους και προπονητές.
Δυστυχώς όμως αναπαράχθηκε θέμα περί ανασφάλιστης εργασίας χωρίς επιβεβαίωση λανθασμένα.
Με βάση τις συστάσεις του επιθεωρητή εργασίας προβήκαμε στην άμεση συμμόρφωση προχωρώντας στην αποπεράτωση των εργασιών.
Είναι σαφές ότι το κολυμβητήριο της πόλης μας είναι παλιό και χρήζει ολικής ανακαίνισης, λειτουργεί με προσωρινή άδεια λειτουργίας από το 2012, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες από τον Δήμο Δράμας και η επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων.
Ευελπιστούμε αυτή να ήταν η τελευταία παράταση και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία λειτουργιάς του να έχει λυθεί με αίσιο τέλος η περιπέτεια του κολυμβητηρίου της πόλης μας που από το 2012 μέχρι και σήμερα απασχολεί τον ΚΟΔ και όλους εμάς που ασχολούμαστε, αγαπάμε και στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών και πολιτών της Δράμας να έχουν ένα κατάλληλο, ασφαλές και σύγχρονων προδιαγραφών κολυμβητήριο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΟΔ Δράμας.

Το ερώτημα
Το βασικό ερώτημα το οποίο τίθεται προς τα στελέχη του ΚΟΔ είναι για πιο λόγο άφησαν να περάσουν 13 ημέρες από την ημέρα που έγινε δημοσίως η καταγγελία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πόλη και Ζωή Μιχάλη Μλεκάνη(24 Νοεμβρίου), μέχρι να απαντήσουν;

Αν παραχωρούσαν την συνέντευξη τύπου που έδωσαν το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου, την επομένη της καταγγελίας ή έστελναν στον τύπο απάντηση διάψευσης της καταγγελίας(ως όφειλαν)άμεσα, δεν θα υπήρχε η τόσο μεγάλη δημοσιότητα.

Από την στιγμή που οι εργασίες έγιναν νομίμως και καμία παράβαση δεν διαπιστώθηκε(όπως τα στελέχη του ΚΟΔ ισχυρίζονται), τότε για ποιο λόγο δεν απάντησε άμεσα ο ΚΟΔ δίνοντας έτσι ένα τέλος στην παραφιλολογία που αναπτύχτηκε τις επόμενες ημέρες και το έντονο παρασκήνιο;

Τα ΜΜΕ της Δράμας έκαναν τη δουλειά τους στην προκειμένη περίπτωση και έδωσαν την βαρύτητα που έπρεπε σε ένα θέμα μείζονος σημασίας για την πόλη.

Εξάλλου η δημόσια τοποθέτηση του κυρίου Μλεκάνη δεν ήταν μια προσωπική ενέργεια ενός οποιοδήποτε πολίτη αλλά μια πρωτοβουλία ανάδειξης ενός θέματος από την μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Δράμας(με θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση).


Πηγή: http://www.alpha-news.gr