Σταμάτης Ρεμόντης: Η περισυλλογή των αδέσποτων από την δομή φιλοξενίας των προσφύγων στην ΒΙΠΕ Δράμας ήταν νόμιμη και μετά από εισαγγελική εντολή.

«Η περισυλλογή των αδέσποτων σκυλιών από την δομή φιλοξενίας των προσφύγων στην ΒΙΠΕ Δράμας έγινε κατόπιν προφορικής εισαγγελικής εντολής και δεν ήταν σε καμία περίπτωση παράνομη», ανέφερε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 o εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Δράμας σε θέματα καθαριότητας, πρασίνου και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Σταμάτης Ρεμόντης......






Ο κ. Ρεμόντης ανέφερε ότι η προφορική εισαγγελική εντολή του μεταφέρθηκε τηλεφωνικώς από τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Δράμας και αμέσως από την πλευρά του ενημερώθηκε η εταιρεία που έχει αναλάβει την λειτουργία του κυνοκομείου προκειμένου να φέρει εις πέρας το συγκεκριμένο έργο.

«Όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο και δεν υπήρξε η παραμικρή παρανομία» τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Ρεμόντης ενώ εξέφρασε την λύπη του για την αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση αυτή σε όλη τη χώρα.

«Μας παρουσιάζουν ως δολοφόνους ζώων ενώ είμαστε αυτοί που βοηθούμε περισσότερο από οποιονδήποτε τα ζώα. Αν υπάρχει κάποιος για να καταγγείλει  έστω και ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου από την πλευρά μας, τον προκαλώ να το κάνει δημοσίως» είπε ο κ. Ρεμόντης φανερά ενοχλημένος από διάφορα αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα σημείωσε ότι το κυνοκομείο της Δράμας είναι από τα καλύτερα της χώρας αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί ως χώρος μόνιμης κατοικίας αδέσποτων αλλά μόνο ως «νοσοκομείο ζώων» ενώ ξεκαθάρισε πως αν δεν σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι να δημιουργούμε αδέσποτα δεν πρόκειται να καταπολεμηθεί το φαινόμενο, που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Πάντως ο κ. Ρεμοντής για μια ακόμη φορά ισχυρίστηκε δημοσίως ότι υπάρχει οργανωμένη μεταφορά αδέσποτων σκύλων από άλλες περιοχές, στην πόλη της Δράμας.

 Μάλιστα προσκόμισε έγγραφο της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προς το Δήμο Δράμας με το οποίο αιτείται  η λήψη άμεσων μέτρων για τα αδέσποτα της περιοχής, προς όφελος της δημόσιας υγείας καθώς και έγγραφο του δήμου Δράμας προς την εισαγγελία πρωτοδικών Δράμας.
Έγγραφο του Δήμου Δράμας προς της Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας
 
Έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Δράμας προς τον Δήμο Δράμας

Πηγή: http://www.alpha-news.gr