Η συγκλονιστική ιστορία του Γιώργου, μήνυμα ελπίδας για κάθε άνθρωπο

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα ελπίδας και αγάπης έδωσε μέσα από την συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο Γιώργος Μαρινίδης.


Ένας νέος άνδρας που παρά τις απανωτές δοκιμασίες και τις τεράστιες δυσκολίες που πέρασε, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά έμεινε όρθιος, νικητής της ζωής.


Όλα άρχισαν στα 15 του χρόνια, όταν μαθητής ακόμη, αισθάνθηκε στο σχολείο του εντελώς ξαφνικά, ένα αφόρητο πόνο στην σπονδυλική του στήλη.....




Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά παράλυσαν τα πόδια του. Καμία απολύτως αίσθηση.
«Αστροκύτωμα του Νωτιαίου Μυελού», η διάγνωση των γιατρών και ξεκινούν οι δοκιμασίες.
Εξετάσεις, μαγνητικές, χειρουργείο.
Ο ένας γιατρός είναι απόλυτα κατηγορηματικός και θεωρεί ότι οποιαδήποτε προσπάθεια από την πλευρά του Γιώργου θα είναι αναποτελεσματική. Ο άλλος εκτιμά ότι η πιθανότητα να σταθεί στα πόδια του είναι 50-50 ενώ οι γιατροί που τον κουράρουν στο κέντρο αποκατάστασης που εισέρχεται ο Γιώργος για 4 μήνες, μετά το χειρουργείο, εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι δυσκολότερη και πως ο Γιώργος πιθανότατα θα μείνει παράλυτος.
Κι όμως.
Το πάθος για ζωή και οι δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος, διαψεύδουν πολλές φορές επιστημονικές εκτιμήσεις και στατιστικά στοιχεία.
Ο Γιώργος, στηριζόμενος στη δύναμη της ψυχής του και την τεράστια βοήθεια της οικογένειας του, περπάτησε.
Στο στούντιο του ALPHA NEWS 95,5: Ο Γιώργος Μαρινίδης στη μέση, αριστερά η διαιτολόγος - διατροφολόγος Αγγελική Αλεξιάδου και δεξιά η δημοσιογράφος Ρένα Γιουλβάνη
 Δυστυχώς η περιπέτεια του, δεν τέλειωσε εκεί.
Οι επιπτώσεις του δύσκολου πρώτου χειρουργείου ήταν δραματικές.
Ένα δεύτερο χειρουργείο στη σπονδυλική του στήλη έμελε να δώσει συνέχεια στη μάχη του για ζωή.
«Ο πόνος ήταν αφόρητος» λέει ο Γιώργος.
«Ήταν τόσο δυνατός που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Έπαιρνα χάπια, κοιμόμουν, ξυπνούσα και συνέχιζα να πονώ. Για περισσότερο από δύο βδομάδες πονούσα συνεχόμενα. Πέρασαν στιγμές που είπα «δεν αντέχω άλλο». Όμως το πάλεψα. Δεν γίνεται διαφορετικά, πρέπει να παλέψεις για τον εαυτό σου».
«Το τρίτο χειρουργείο ήταν πέτρα στην κύστη και το ξεπέρασα σύντομα» λέει ο Γιώργος Μαρινίδης, σαν να επρόκειτο για μια απλή αδιαθεσία μια ημέρας.  
(Αλήθεια, τι είναι μια πέτρα στη κύστη μπροστά σε όλα αυτά που πέρασε;)


Ο Γιώργος ξεπερνώντας τα προβλήματα από τα απανωτά χειρουργεία συνεχίζει την ζωή του όπως όλοι οι νέοι της ηλικίας του.
Τελειώνει την 3η λυκείου και περνά στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή.
Τελειώνει το πρώτο έτος και ενώ ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές του διακοπές μια νέα δοκιμασία σοκάρει τον ίδιο και την οικογένεια του.
«Ετοιμαζόμουν να πάω στη θάλασσα με τους φίλους μου και στάθηκα στον καθρέφτη για να φτιαχτώ. Βλέπω πρησμένο τον λαιμό μου. Το λέω στη μητέρα μου, η οποία δεν αφήνει στιγμή να πάει χαμένη».
Καρκίνος.
«Έκλαψα, όλοι κλαίνε, ακόμη και ο πιο σκληρός κλαίει»
«Το χειρότερο όμως είναι όταν βλέπεις τους γονείς σου να κλαίνε» λέει ο Γιώργος Μαρινίδης, «να βλέπεις την μητέρα και τον πατέρα σου, να κλαίνε για σένα».
Ακόμη και τότε όμως ο Γιώργος δεν το έβαλε κάτω. Δεν παραδόθηκε.
Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των χημειοθεραπειών, ξεπέρασε τις επιπτώσεις από αυτές στο σώμα του(αραίωση μαλλιών, έλλειψη ενέργειας κλπ) και σήμερα συνεχίζει την ζωή του υγιής και όρθιος.
Πάνω απ όλα όμως, δυνατός και αισιόδοξος.


Γεμάτος αισιοδοξία για το μέλλον του ήλθε ο Γιώργος Μαρινίδης στο στούντιο τουALPHA NEWS 95,5 για να πει δημοσίως μέσα από τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου την δική του ιστορία και να περάσει στον κόσμο το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης για την ζωή και τον άνθρωπο.
«Μην χάνεται ποτέ την ελπίδα σας και συγχωρείστε τους ανθρώπους. Όλοι μας κάνουμε λάθη».
Ο Γιώργος Μαρινίδης προσπαθεί σήμερα να χάσει τα κιλά που έβαλε την περίοδο των χημειοθεραπειών και να πετάξει τα μπαστούνια που βοηθητικά χρησιμοποιεί προκειμένου να περπατά.
Πηγαίνει στο γυμναστήριο και ακολουθεί το πρόγραμμα διατροφής που η διαιτολόγος – διατροφολόγος Αλεξιάδου Αγγελική έχει σχεδιάζει για τον ίδιο.


«Είναι μεγάλη η χαρά για μένα, να γνωρίζω άτομα σαν τον Γιώργο. Ένα νεαρό αγόρι που έχει περάσει πολλά στη ζωή του, αλλά ξυπνάει κάθε πρωί με θετική διάθεση και χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο το έφερε και στο γραφείο μου! Έτσι μαζί σχεδιάσαμε το εξατομικευμένο πλάνο διατροφής του, με στόχο την συνολική βελτίωση της υγείας του.
Για μένα ο Γιώργος, η ιστορία του, η πίστη του στον εαυτό του και το χαμόγελό του είναι πηγή έμπνευσης και θετικής ενέργειας» ανέφερε η Αλεξιάδου Αγγελική στονALPHA NEWS 95,5 και τη Ρένα Γιουλβάνη.

Παρακάτω η συνέντευξη του Γιώργου Μαρινίδη και της Αγγελικής Αλεξιάδου στον ALPHA NEWS 95,5