Καταδίκη χωρίς αναστολή για συμπολίτη μας που σκότωσε κουτάβι στη Δράμα!

ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ενός χρόνου χωρίς αναστολή και εξαγοράσιμη προς 25 ευρώ την ημέρα (9.125 ευρώ για ένα έτος) και 5.000 ευρώ πρόστιμο, καταδίκασε συμπολίτη μας, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας, για τη θανάτωση σκύλου κουταβιού.
Το γεγονός είχε γίνει πριν από ένα χρόνο περίπου, σε δημόσιο χώρο, μπροστά από το ΙΚΑ Δράμας και σε δημόσια θέα από πολλούς περαστικούς που είχαν βρεθεί στο σημείο. Μάρτυρας στην υπόθεση που έφτασε τελικά στο δικαστήριο, ήταν μέλος της Φιλοζωικής Εταιρείας Δράμας και συγκεκριμένα ο ταμίας, ο οποίος έτυχε να δει το περιστατικό και απλά δεν αδιαφόρησε.
Η υπόθεση εκδικάστηκε....




 την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας, όπου ως μάρτυρας παρουσιάστηκε ο Ταμίας της Φιλοζωικής Εταιρείας Δράμας και είχε δώσει ένορκη κατάθεση για το συμβάν. Η δίκη είχε ήδη αναβληθεί μία φορά. Στο δικαστήριο παρέστησαν μέλη του της Φιλοζωικής καθώς και η δικηγόρος Αργυρώ Νανοπούλου από τον Σύλλογο Φιλόζωοι Εθελοντές Δράμας – ΦΕΔΡΑ, οι οποίες είχαν ενημερωθεί και συμπαραστάθηκαν.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης για τον εν λόγω συμπολίτης μας, τον οποίο καταδίκασε όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με ένα έτος φυλάκιση εξαγοράσιμη και 5.000 πρόστιμο. Όπως επισημαίνουν οι Φιλόζωοι Δράμας, «ας γίνει μάθημα στους επίδοξους δολοφόνους, ότι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης πέφτε βαρύς. Πάντα είχαμε και έχουμε εμπιστοσύνη στους σεβαστούς δικαστικούς».

Και διοικητικό πρόστιμο
Σύμφωνα πάντως με την κείμενη νομοθεσία, εφόσον κάποιος καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη για ένα τέτοιο ζήτημα, όπως κακοποίηση, βασανισμό, κακή ή βάναυση μεταχείριση καθώς και πώληση, εμπορία κτλ., ζώου, του επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό. Οπότε πλέον, μετά την καταδίκη του παραπάνω συμπολίτη μας, αναμένεται να του βεβαιωθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Δράμας και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ. Το αδίκημα της ζωοκτονίας και της κακοποίησης ζώου είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα γι’ αυτό και οι ποινές φυλάκισης είναι πάντα με αναστολή είτε εξαγοράσιμες.


Πηγή: http://www.proinos-typos.gr - Θανάσης Πολυμένης